print-image

Binnenkort is het zover. Dan mag ik mijn Hbo-diploma voor Communicatie in ontvangst nemen! Het voelt alsof ik vorige maand nog aanwezig was bij mijn allereerste college. Toch is dat alweer vier jaar geleden. De teamleider van mijn opleiding zei toen het volgende: “Let op! Je mag per negen weken maar twee keer een les missen. Gebeurt dat vaker? Dan mag je geen tentamens maken!”  

Nu zijn we vier jaar later. Ik heb zeker meer dan twee lesuren per negen weken gemist door ziekenhuisafspraken, ik heb met hypers tentamens zitten maken en met hypo’s belangrijke presentaties gegeven. Leuk is anders, maar studeren met diabetes gaf me ook genoeg mogelijkheden in plaats van uitdagingen! 

Diabetes heeft mij geholpen 

Er zijn twee manieren om terug te kijken op de afgelopen vier jaar, namelijk: ik heb mijn opleiding ondanks mijn diabetes gehaald of ik heb mijn opleiding dankzij mijn diabetes gehaald. Ik kan met trots zeggen dat diabetes mij ontzettend heeft geholpen bij het halen van mijn diploma. Hoe dan 

In jaar één mocht ik een businessplan schrijven voor een fictief eigen bedrijf. Ik bedacht DiaSchool. Een organisatie die kinderen met diabetes hielp gewoon naar school te kunnen gaan. Het resultaat? Een 9! In jaar drie liep ik stage op de communicatieafdeling van een ziekenhuis. Daar herschreef ik onder andere folders over diabetes. Het resultaat? Een 8! In jaar vier deed ik zelfs mijn afstudeeropdracht over diabetes. Dat resultaat wacht ik nog in spanning af.  

Kansen creëren 

Myrthe afstuderenIk wil absoluut niet zeggen dat je jouw opleiding zo moet inrichten dat je nog meer met je diabetes bezig bent. Maar vergeet niet dat je zelf kansen kan creëren en soms van een negatief iets (diabetes), iets heel moois kan maken!   

Op 20 juni hoor ik of ik ben afgestudeerd. Tot die tijd probeer ik de hypo’s en hypers door de spanning te beperken en geniet ik nog even van het semi-studentenleven! Wat zijn jouw ervaringen met diabetes en studeren? Laat het me weten in de comments 

Groetjes,
Myrthe 

 

Meer lezen?
Myrthe Heida (1996), kreeg op haar vijfde de diagnose diabetes type 1. Ze deelt haar dagelijkse leven op Instagram als @girl0ninsulin en vlogt sinds kort ook op haar eigen YouTube kanaal. 

2 Reacties

  • Marieke vdb schreef:

    Hoi Myrthe,
    Ik vind dat je het heel knap hebt gedaan!! Ondanks de diabetes gewoon in 4 jaar tijd. Dankzij de diabetes met zulke mooie cijfers. Zo super!!
    Groetjes,
    Marieke vdb

Reageer