print-image

Is leven met diabetes leuk? Nee, natuurlijk niet. Dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Toch doe ik inmiddels al bijna vijf jaar mijn best om diabetes een heel klein beetje leuker te maken. Samen met Lieke richtte ik de webshop (en community) Diabetes Feel Goods op. Hierop vind je allerlei leuke diabetes ‘goods’ om het leven met diabetes een stukje dragelijker te maken.

Kan het niet wat mooier? 

Toen ik zes jaar geleden mijn eerste insulinepomp kreeg, verbaasde ik me erover dat zo’n fantastisch apparaat er zo ontzettend lelijk uitzag. Een apparaat wat nota bene 24 uur per dag óp je lichaam zit (of aan je lichaam hangt).

En dan ook nog dat vod: een tasje wat je bij je apparaat geleverd krijgt. Een tasje dat je continue bij je draagt, nog meer dan je portemonnee. Waarom kan dat niet wat meer kwaliteit en uitstraling hebben? Een beetje trendy, modieus en handig graag. Dat is de reden dat ik Diabetes Feel Goods ben gestart. Als industrieel ontwerper vond ik dat deze producten op de markt moesten komen: leuke en handige diabetesproducten waar je blij van wordt.

Pimp je pomp

Diabetes Feel Goods coversHet begon dus met die pomp (een Omnipod). Ik vond dat het uiterlijk van deze saaie witte pomp wel een beetje gepimpt kon worden. Na verschillende experimenten met kapjes vacuümvormen in mijn eigen oven, bleek toch dat herbruikbare stickers de beste en mooiste oplossing waren. Nu kon ik vol trots mijn bij-mijn-bikini-passende-pompje showen op het strand. En ineens vond ik het niet erg, maar zelfs leuk als mensen vroegen wat ik op mijn buik had geplakt!

Feel good momentje, ook voor kinderen met diabetes

Diabetes Feels goodHelemaal leuk vind ik het als ik voor anderen ook iets positiefs kan doen. Ik word er zo blij van als ik hoor dat we anderen ook dat trotse gevoel hebben kunnen geven. Dat een meisje vol trots haar nieuwe tasje op school heeft laten zien, of een jongen op Instagram zijn nieuwe gepimpte sensor met oog en monstertape aan de camera showt. Als ik al die positieve reacties lees op onze reviewpagina, dan weet ik waar we het voor doen.

De naam Diabetes Feel Goods is dan ook niet voor niets gekozen. We proberen ook echt een ‘feel good’ moment mee te geven. We pakken alles leuk in en zorgen voor een persoonlijk kaartje. We willen heel graag het gevoel meegeven dat je een keer iets positiefs kan ervaren voor of door je diabetes. We willen je een cadeautje geven, omdat je zo je best doet om het dagelijks leven met diabetes in goede banen te leiden. Alles om het een beetje leuker te kunnen maken, want…

…diabetes isn’t fun, but we can have some fun with it!

Reageer