print-image

De kracht van het woord kan veel teweegbrengen, bijvoorbeeld in de vorm van een mooie uitspraak. Herkenbare quotes amuseren, motiveren én inspireren. Bovendien kunnen ze je kracht geven óf aan het denken zetten. Ook over diabetes zijn er veel quotes te vinden op het wereldwijde web. In deze blog belichten we de vijf leukste, meest herkenbare diabetes quotes!

“Pieken en dalen. Mijn bloedsuiker is net het echte leven.”

Loesje diabetes quote

Bron: Loesje

Deze eerste quote is van Loesje. Loesje deelt al jarenlang de leukste, grappigste quotes, en ze kloppen altijd. Ze gaan over school, de liefde, de puberteit, maar ook over diabetes! Vooral de quote hiernaast is natuurlijk erg herkenbaar voor mensen met diabetes. Pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel horen er nu eenmaal bij, net zoals het leven zijn ups en downs heeft.

“Managing your diabetes is not a science, it’s an art.”

Diabetesmanagement is niet niks. Letten op je voeding, je bloedsuiker meten, insuline toedienen: je hebt veel zelfdiscipline, creativiteit en aanpassingsvermogen nodig om het in goede banen te leiden. Deze quote benadrukt dan ook dat diabetesmanagement geen wetenschap is, maar kunst! Na verloop van tijd word je er natuurlijk steeds handiger in en op een gegeven moment ga je patronen herkennen in je bloedsuikerwaarden. Hierop kun je je dagelijkse routine vervolgens aanpassen, waardoor diabetesmanagement je wat makkelijker afgaat.

Lees ook: Het verschil tussen een hyperglycemie thuis en op het werk

“Yes, I am a diabetic. No, it’s not because I ate too much sugar.”

Bron: Redbubble

Helaas bestaan er ook in 2020 nog veel misverstanden. Zo zijn er nog steeds mensen die denken dat je diabetes krijgt door te veel suiker te eten.    Om misverstanden zoals deze voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen, is het goed om erover te blijven praten én door diabetes quotes te blijven maken!

“My body produces insulin like a cow produces rainbows. It just doesn’t happen.”

Niet alle uitspraken hoeven inspirerend of motiverend te zijn. Soms heb je gewoon de behoefte aan een grappige, luchtige quote. Daar voldoet deze uitspraak zeker aan. Zie jij het al voor je, een koe die regenbogen produceert? Een bijzondere, maar wel lachwekkende quote die we jullie niet willen onthouden!

Lees ook: Diabetes en plantaardig eten

I may have diabetes, but diabetes does NOT have me.”

Bron: Adventures in Websterland

Deze prachtige diabetes quote mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Ook al heb je diabetes, dat hoeft nog niet je hele leven te bepalen. Natuurlijk vraagt het om een hoop extra tijd en moeite, maar je kunt er wel voor zorgen dat het je leven zo min mogelijk beïnvloedt. Er komen ook steeds meer gadgets op de markt die jouw leven net iets gemakkelijker maken. Wij hopen dan ook dat deze quote jou kracht geeft. Jij hebt nog altijd de controle over jouw diabetes, niet andersom!

Wat is jouw favoriete diabetes quote?

Houd jij ook van diabetes quotes en heb je er nog één die niet in dit lijstje staat? Of heb je misschien zelf een mooie quote bedacht? Laat het ons weten in de comments!

 

Reageer