print-image

Ik heb inmiddels al ruim 14 jaar diabetes. En ik zit al bijna 13 jaar op Facebook. Toch heb ik pas een jaar of twee geleden ontdekt dat er op Facebook allerlei besloten groepen zijn omtrent diabetes. Mijn diabetesverpleegkundige vertelde mij over de diabetes community en sindsdien is er een wereld voor mij opengegaan. In deze blog zet ik een aantal van deze groepen op een rij.

Diabetes was mijn ding

Ik heb inmiddels al meer dan 14 jaar diabetes en de eerste 12 jaar hield ik mijn diabetes voor mezelf. Ik deelde mijn diabetes ervaringen bijna niet met andere mensen. Diabetes was mijn ding. Ik wilde er liever niet te veel over praten en vond het vervelend als mensen ernaar vroegen.

Leonneke Facebook groepen Toen ik overstapte van een insulinepen naar een insulinepomp en een continue glucose sensor ging gebruiken, vertelde mijn diabetesverpleegkundige dat er op Facebook groepen bestaan waar mensen met diabetes ervaringen met elkaar uitwisselen. Ik zat al jaren op Facebook, maar het was nooit in me opgekomen om hier te zoeken naar diabetesgroepen.

Een wereld ging open

Er ging een wereld voor mij open: ineens bleek ik niet de enige te zijn met diabetes. Er bleken anderen te zijn met dezelfde struggles. En ik las tips die ik nog nooit eerder gehoord had. In het begin heb ik vooral veel meegelezen, maar door de jaren heen ben ik ook steeds meer mijn eigen ervaringen gaan delen. Uiteindelijk heeft dat er bij mij toe geleid dat ik ben gaan bloggen over diabetes en dat ik veel opener ben over hoe ik mijn ziekte beleef.

Hieronder deel ik een aantal Facebookgroepen die ik door de jaren heen heb ontdekt. Van sommigen ben ik lid, van anderen niet (meer). Neem ook eens een kijkje en ontdek of je er wat aan hebt. Of je nou alleen mee wilt lezen, antwoord wilt krijgen op een specifieke vraag of je eigen ervaringen wilt delen; de keuze is aan jou!

Lees ook: deze instagramberichten over diabetes moet je zien

Leonneke facebook living with type 1 diabetes 1. Algemene diabetes type 1 groepen

2. Groepen voor ouders met kinderen met diabetes type 1

Een zeer actieve groep waar ik goede verhalen over hoor is: Kinderen met diabetes type 1 – voor ouders.

Leonneke Facebook zwangerschap 3. Diabetes en zwangerschap

Een fijne groep voor vrouwen met een kinderwens, vrouwen die zwanger zijn of al kindjes hebben na een zwangerschap met diabetes: Diabetes type 1 en kinderwens/zwanger/mama

Lees ook: https://www.levenmetdiabetes.nl/algemeen/insulinepomp-ervaringen-overstap/

4. Groepen over bepaalde insulinepompen, sensoren of continue glocuse sensoren

Leonneke facebook diabetes memes 5. Overige groepen

Ben jij ook lid van de diabetes community op Facebook of juist niet? Of heb jij misschien tips voor andere groepen die we zeker moeten volgen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer lezen?

Leonneke van der Voort (1985), kreeg op haar twintigste de diagnose diabetes type 1. Ze deelt haar dagelijkse leven en passie voor eten op Instagram als @mysweetbalance en deelt gezonde recepten op haar eigen blog www.mysweetbalance.com.

Reageer