print-image

Voor mijn diabetes verjaardag had ik mezelf het boek ‘Brights spots and landmines’ van Adam Brown cadeau gedaan. Het gaat over hoogtepunten, ‘bright spots’, die je helpen je bloedsuikers in range te houden en over ‘landmines’, die een slecht effect hebben op je bloedsuiker. Een ‘bright spot’ waar Adam bij zweert is, zijn low carb ontbijt: chiapudding.

Low carb ontbijt

Ik heb regelmatig last van hoge pieken in de ochtend, dus een low carb ontbijt wilde ik weleens proberen. Daarnaast wil ik graag meer gezonde vetten eten omdat dat belangrijk is om je bloedvaten gezond te houden. En hoewel ik niet koolhydraat-arm wil eten, vond ik ook dat het eten van wat minder koolhydraten wel kan. In Nederland bestaat namelijk al snel bijna elke maaltijd uit flink wat koolhydraten.

Ik probeerde dus de befaamde chiapudding van Adam Brown. Vol gezonde vetten door chiazaad en noten en lekker koolhydraatarm. Ik deel graag het recept met je!

Lees ook:  Moet je met diabetes niet gewoon elke dag hetzelfde eten?

Ingrediënten voor 1 portie chiapudding:

  • 30 gram chiazaad (ik gebruik een mix van chiazaad en lijnzaad)
  • 100 ml amandelmelk of gewone melk
  • theelepel kaneel
  • handje zomerfruit (ik gebruik diepvries zomerfruit)
  • 15 gram noten

Bereiding chiapudding

low carb ontbijt chiapuddingDoe de chiazaad in een kommetje en giet de melk erbij. Doe de kaneel erbij en roer het door elkaar. Laat ongeveer 10 minuten staan. De chiazaad neemt het vocht op, waardoor het een pudding of geleiachtige structuur krijgt. Als het een beetje stijver is geworden, doe je het fruit en de noten erbij en ben je klaar!

low carb ontbijt chiapuddingChiapudding van zichzelf heeft amper smaak en je moet het daarom echt van je topping hebben. Zomerfruit is lekker zoet, maar heeft toch weinig koolhydraten.

Makkelijk mee te nemen!

Ik neem dit ontbijt ook mee als ik naar kantoor ga. Dan gooi ik alles bij elkaar in een lege pindakaaspot en eenmaal op kantoor aangekomen is de chiapudding stijf.

Dit low carb ontbijt helpt goed bij mij om hoge pieken in de ochtend te voorkomen en ik krijg ook nog eens veel gezonde vetten binnen!

Lees ook: Mijn favoriete koolhydraatarme ontbijt

Wat is jouw favoriete ontbijt? Laat het weten in de reacties

low carb ontbijt chiapuddingVoedingswaarde met 20 gram zomerfruit

  • Koolhydraten: 7
  • Vetten: 19
  • Eiwitten: 9

Meer lezen?

Profielfoto TalithaTalitha Paauwe (1997) is altijd al bezig met gezonde voeding en sporten. Maar die wortels en appels begonnen te vervelen. En de taartjes en chocolade werden steeds aantrekkelijker. Daarom begon ze met het maken en delen van gezonde recepten die aan de behoefte van een zoetekauw voldoen. Lekker én gezond. In 2015 kreeg ze er een uitdaging bij: diabetes type 1. Nu deelt ze haar ervaring met diabetes en gezond leven op instagram @stayhappy.nl en haar website stayhappy.nl.

Reageer