print-image

Hoe verras je jouw vriend of vriendin die diabetes heeft op Valentijnsdag? Morgen is het 14 februari en wij hebben, nog net op tijd, een lijst met geschikte valentijnscadeaus voor mensen met diabetes samengesteld. Zo wordt jullie Valentijnsdag dit jaar onvergetelijk!

Of dit nu jullie eerste Valentijnsdag is of dat jullie al 10 jaar samen zijn, hier zijn de 6 beste cadeau-ideeën voor mensen met diabetes.

Lees ook: De 5 grappigste diabetes memes: dit zijn ze!

1. Echte liefde gaat door de maag 

Organiseer thuis een romantisch diner voor jouw geliefde met deze heerlijke koolhydraatarme recepten. Als voorgerecht deze romige bloemkoolsoep met kaascroutons. Deze struisvogelbiefstuk met witte wijnsaus doet het perfect als hoofdgerecht. Wil je echt uitpakken? Dan maak je deze feestelijke tiramisu of chocoladecake met aardbeien als toetje. Check deze pagina voor nog meer recepten. Romantiek gegarandeerd!

Valentijnscadeaus koolhydraatarme recepten

2. From me to you, witlof 

Mocht je zelf geen keukenprins(es) zijn en de unieke gave bezitten om zelfs een eitje aan te laten branden, dan biedt een kookboek uitkomst! Denk bijvoorbeeld aan ‘Foodsisters’ of ‘Gewoon Koolhydraatarm’. Deze staan vol recepten die de bloedsuiker van je lief niet om zeep helpen en bovendien supermakkelijk te bereiden zijn. Challenge accepted?

Valentijnscadeaus kookboek

3. #Fitgirl 

Een actieve lifestyle is dé sleutel tot het eenvoudig(er) managen van diabetes. Geef jouw geliefde een extra duwtje in de rug met een fitnesstracker. Een Fitbit werkt als stappenteller, meet hoeveel calorieën je hebt verbrand, meet je hartslag en slaappatroon én synct dit allemaal met je smartphone.

Fitness sporten met diabetes

4. Diamonds are a girl’s best friend 

Sieraden blijven favoriet als het gaat om populaire valentijnscadeaus. Een medische alertarmband of -ketting zorgt ervoor dat je vriend of vriendin veilig wordt geholpen in geval van nood. Maar je kunt ook een stap verder met diabetessieraden! Met deze alvleesklierketting heb jij sowieso een superorigineel cadeau te pakken! Of wat dacht je van deze ketting van een glucosemolecuul, een originele manier om altijd glucose bij je te hebben (zorg er dan wel voor dat je er wat Dextro Energy-tabletten bijgeeft)!

Valentijnscadeau sieraden diabetes

5. DiaBeTees 

Of het er nu eentje van Marvel, een band of een favoriete serie is: mensen houden van t-shirts. Op Valentijnsdag zijn deze fashion statements dan ook hét perfecte cadeau. Er is een t-shirt met alvleesklier-etende zombies, of één waar je alvleesklier ‘the dark side’ heeft gekozen. Check deze awesome diabetes shirts die de omgeving geheid aan het lachen maakt.

Lees ook: Zelfdiscipline en diabetes management

DiaBeTees - t-shirt

6. To the moon and bag 

Nu we toch in de fashion hoek zitten, kijk deze mooie clutches! Marijke van webshop Prikkedief wilde haar confrontatie met haar diabetes wat meer fashionable maken en heeft een eigen collectie ontworpen voor mensen met diabetes. Denk aan accessoires, tassen, sieraden, petten en totebags. Haar online shop barst van de leuke cadeautjes!

Diabetes tas valentijnscadeau

Hoe ga jij jouw valentijn dit jaar verrassen of weet jij nog andere originele valentijnscadeaus? Laat het weten in de comments hieronder! En vooral: Happy Valentines Day!

Reageer