Blog

30DC Week 3: Antonia de Groot

Week 3 – Meten is weten – maar niet overdrijven alsjeblieft

We zitten alweer in week 3, wat vliegt de tijd toch snel om. Maar ik houd mijn Challenge vol, ik doe het tenslotte ook voor mijzelf!

Mijn thema voor deze week: Meten is weten. Ik meet me regelmatig omdat ik geen sensor heb. Dus dit betekent in ieder geval op aantal vaste momenten per dag: als ik wakker word, dus voor ontbijt, voor de lunch, voor diner en voor het slapen gaan. Ik voel me hier goed bij en mocht ik bepaalde andere activiteiten hebben ondernomen of buiten de deur hebben gegeten, dan doe ik zeker extra checks. Daarbij is het ook zo belangrijk dat we weten wat er in onze voeding zit, er zit zoveel “verstopt” in onze voeding, af en toe is het dan ook verrassend, hoewel ik daar steeds beter in word. Dit plaatje vond ik trouwens wel een mooi beeld geven qua “verstoppen”…Suiker

Maar goed, ik probeer een zo goed mogelijk helder beeld te krijgen zodat ik, waar nodig, kan bijsturen. Maar we moeten ook niet overdrijven om ook nog eens een uur na de maaltijd weer te meten. Ik zeg altijd tegen mezelf: Gun je lijf ook de tijd om het te verwerken. Behalve als je aan het analyseren bent hoe je je zelf het beste kan instellen. Zodat je trends kan vaststellen en kan ontdekken hoe jou lijf reageert op bepaalde beweging, sport en/of voeding. Daarnaast ben ik extra alert als ik intensief gesport heb of als ik ziek ben. Het blijft heel persoonlijk. Voorbeeld hiervan, als ik op vakantie ben en veel in de zon, dan heb ik beduidend minder insuline nodig, door de zon word ik veel insuline gevoeliger, dit betekent dat ik hier echt rekening mee moet houden, anders beland ik in een hypo en dat is zonde!

Voordeel van mijn pomp is dat ik deze goed kan aanpassen. Dat wil zeggen ook naar kleinere hoeveelheden insuline, dit is voor mij erg belangrijk aangezien ik zo insulinegevoelig ben, helemaal als ik daarbij ook nog eens sport. Dit zal ik komende week onder de loep nemen en mijn ervaringen delen! Als jullie daar nog tips of ideeën bij hebben, hoor ik dit graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mening

Hi! We horen graag wat je van deze website vindt. Mis je bijvoorbeeld nog informatie of heb je opmerkingen over de website? Stuur ons je feedback!


Gelieve dit veld leeg te laten.